Java Akademi - Break ve Continue

        Merhaba Arkadaşlar, Ben Erkam Emre DURSUN. Bu dersleri hazırlama amacım, sizlere Java'nın temellerini ayrıntılı bir şekilde öğretmek, Java ile neler yapabileceğinizi göstermek, okul derslerinizi desteklemek ve Java ile istekleriniz ve amaçlarınız doğrultusunda ürünler ortaya çıkarabilmenizi sağlamaktır. Bu derslerin diğer yüzlerce Java dersinden farklı olabilmesinin sebebi, ister metinler üzerinden, ister video üzerinden, isterseniz evde, okulda veya otobüs gibi bir çok yerden ulaşabileceğiniz mobil uygulamalar ile istediğiniz yerden ulaşabileceğiniz dersleri takip ve tekrar edebilmeniz aynı zamanda pratiğe dökebilmenizdir. Umarım faydalı olur, Teşekkürler.


Break

        Break deyimi yazdığımız switch yapılarında case seçeneklerinden biri gerçekleşirse switch yapısından çıkmamızı sağlar. Bu kullanımı switch-case yapısında görebilirsiniz. Break bir de döngülerinde döngüyü kontrol eden koşul ifadeinin bitmesini beklemeden döngüden çıkmak için kullanılır. Örneğin bir while(true) döngüsü kullanalım. Burdaki while içindeki true ifadesi while döngüsünün koşulunun sürekli doğru ifade döndürdüğünü böylece döngünün sürekli çalışmasını gerektiğini belirtir. Sonsuza kadar çalışan bu döngüden break ifadesini kullanarak çıkalım.

package donguler;

public class Donguler {

public static void main(String [] args) {

int i = 0;

while(true) {

i++;

System.out.println(i);


if(i == 3) {

System.out.println("Döngü Bitti.");

break;

}

}

}


}


Continue

        Continue yapısı ile döngüleri bir sonraki adıma atlayabiliriz. Örneğin 0 ile 10 arasındaki tek sayıları ekrana yazdıran bir for döngüsü yapalım:


package donguler;


public class Donguler {
public static void main(String [] args) {
for(int i=0; i<=10; i++){
if(i%2 == 0) {
continue;
}
else{
System.out.println(i + "sayısı tektir.");
}
}
}

}



        Dersi takip ettiğiniz için teşekkürler, dersleri video olarak görmek isterseniz, aşağıda bıraktığım Youtube linkinde bulabilir, ve aynı zamanda android telefonlar için Google Play Store'da Java Akademi uygulamasını bulabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar