HTML Hakkında


HTML'e Hoşgeldin


       HTML, Hyper Text Markup Language ifadesinden oluşturulmuş bir ingilizce kısaltmadır ve zengin metin işaretleme dili olarak çevrilebilir. Herhangi bir web tarayıcısından ziyaret ettiğiniz sayfalar Hyper Text yani zengin metin belgeleri olarak adlandırılırlar. Web sitelerin tarayıcılara uygun bir şekilde biçimlendirilmiş olması gerekir. Tarayıcılara uygun bir şekilde biçimlendirme işlemi HTML ile yapılır.  HTML ile temel bir web sitenin taslağı oluşturulur. HTML sadece web tarayıcıları tarafından(firefox, Chrome vb.) anlaşılır. Html bir  dili değildir yani Html ile programlar yazılmaz.

     Tim Berners, CERN'de(Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) çalışırken, Dünya'nın her yerindeki bilim insanları ile mevcut bilgileri paylaşabilmek için bir platform oluşturmaya çalışıyordu. Bu çalışmalar sonucunda 1998 yılında www yani World Wide Web'i(Dünya Çapında Ağ) icat etti. Bu sayede web sayfası kavramları ortaya çıktı. 

İlk Web Sayfası

        HTML web sayfalarını dizayn ederken kullanılır. Etiketlerden oluşan bu dili öğrenenler web sayfası dizayn etmenin ilk aşamasını gerçekleştirmiş olurlar. Bilgisayar, bilişim veya programlamaya ilgi duyan herkes HTML öğrenebilir. HTML oldukça basit bir dildir ve aynı zamanda kullanımı kolaydır. Bu dili öğrenmek istiyorsanız herhangi bir altyapıya ihtiyacınız yoktur, mevcut bir bilgisayarınızın olması yeterlidir. 



         HTML öğrenince web sayfalarının temel taslağını oluşturabilirsiniz, form elemanları vs bir çok özellik ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda HTML öğrendiyseniz CSS öğrenmeye geçebilirsiniz, çünkü bir web ssayfasını tasarlamada HTML tek başına yeterli değildir. Ardına CSS öğrenmeli ve günümüze uygun sayfalar için programlama dili olan Javascript ve bunun mevcut kütüphanelerini kullanmayı da öğrenmek oldukça iyi olacaktır. Web tasarım öğrenince yapabileceğiniz işler arasında bir şirkette freelancer olarak ya da tam zamanlı olarak web siteleri dizayn edebilirsiniz.





Yorumlar

Popüler Yayınlar